Политиците трябва да бъдат там, където има проблеми. Това заяви пред Нова телевизия Николай Денков, който посети с. Воден. Той и Кирил Петков успели да осигурят храна и вода за пострадалите, тъй като осигуряването им от Държавния резерв отнема време. Осигурили са и фураж за животните.

Отидохме да свършим работа, каза Денков. Той е съгласен с призива на Костадин Костадинов за оставка на вътрешния министър, но не и на премиера. Според Денков е имало пропуски, а организацията по превенцията трябва да се поеме от Калин Стоянов. Той е доста самонадеян и това създава доста проблеми, подчерта Николай Денков.

Калин Стоянов е изцяло свързан с групата около Пеевски и ГЕРБ, отчете той. Според него в миналото правителство ПП-ДБ паднали в капана на ГЕРБ.

Относно разговорите за декларацията на ПП-ДБ, повечето партии поставили условия, от които станало ясно, че няма да се случат антикорупционните промени. Не могат да ни скарат с ДБ, увери бившият премиер. Според него ИТН няма как да обедини партиите в парламента. По думите му ГЕРБ пък сбъркали с подхода за първия мандат, като трябвало да представят първо приоритети.

Пеевски се опитва да бъде единственият деребей в държавата, посочи Денков. В сглобката се опитвал да се налага.

ПП-ДБ гасят пожарите на борисовото управление с редовен кабинет с 51-то НС

ПП-ДБ гасят пожарите на борисовото управление с редовен кабинет с 51-то НС

Според Настимир Ананиев Борисов и Пеевски се страхуват от новите лидери