Предложението на ГЕРБ е добро начало за преговори между партньорите в сглобката. Това стана ясно от коментара на премиера Николай Денков.

Той поясни, че са провели разговори с вицепремиера Мария Габриел, но отказа да коментира в детайли предложението на ГЕРБ, тъй като не го е прочел в цялост и внимателно.

Крайният резултат ще видите, когато всичко е поставено на масата, изтъкна министър-председателят.

На въпрос за оценката на министрите и претенциите на Борисов към петима от тях, Денков заяви, че никой няма желание да поставя своя версия на дискусиите, които се водят.

Нямаме различия с госпожа Габриел , поясни акад. Денков. Важно е да се дефинира как ще продължат реформите, по мнението му, и лицата, колко ще ги продължат, да бъдат избрани по категоричен начин.

Нямал досега време да прочете документа, предложен от ГЕРБ. Важно е, че има такъв документ, смята Денков и допълни: "Това е добро начало да продължи дискусията." Офертата на герберите ще бъде част от преговорите, като е важно да има правилни отговори.

Мария Габриел също заяви, че с Денков имат добър диалог помежду си. Важно било да се направи оценка на министрите. Важно е да има ясни реформи, ясен механизъм за осъществяването им. Всички въпроси ще бъдат обсъдени. Сега е моментът за по-малко говорене, но нещата да се обсъдят в детайл, според външния министър. Мария Габриел изтъкна, че България има нужда от стабилност.

Бойко Борисов попари ентусиазма в ГЕРБ да ходят на избори

Бойко Борисов попари ентусиазма в ГЕРБ да ходят на избори

Бойко Борисов дава последен шанс за брак с ПП-ДБ