Кметът на Доспат Елин Радев не се яви на предвиденото неговото изслушване в сградата на Партийния дом. На своеобразното заседание на парламентарна комисия присъстваха народните представители от ГЕРБ, ПП-ДБ Възраждане и Има такъв народ - Иван Шишков, Бранимир Балачев, Венко Сабрутев, Ангел Георгиев, Александър Вълчев и един независим народен представител - Красимира Катинчарова, преди депутат от ПП Величие, но парламентарната им група се разпадна.

Всъщност именно Ивелин Михайлов и депутатите от "Величие" направиха публично достояние случващото се в Доспат, затова и се очакваше по-голямо присъствие на хората на Ивелин Михайлов в Партийния дом.

Причината за поисканото изслушване - оплаквания от страна на жители на община Доспат, които твърдят, че са станали жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета на общината.

На заседанието обаче присъства заместник-областният управител на Доспат Андриян Петров.

Самото заседание бе прекратено обаче заради гласуванията в пленарна зала, но преди това успяха да се скарат Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Бранимир Балачев от ГЕРБ затова чий е кметът на Доспат.

След това прекратиха заседанието, като обещаха, че ще разгледат всички сигнали за репресии от жителите на община Доспат.