Депутатите от ГЕРБ и БСП от транспортната комисия демонстрираха единство, което обаче не доведе до позитивен резултат.

В дневния ред на парламента влезе първо гласуване на ЗИД на Закона за местните данъци и такси, които касаят скок в патентния данък за такситата.

Социалистът Георги Свиленски поиска точката да отпадне от дневния ред на парламента, защото проектът не е минал през транспортната комисия на законодателния орган. Свиленски алармира, че заради гледането на бюджета едва ли скоро този проект ще мине в дневния ред на транспортната комисия и затова поиска точката да отпадне от дневния ред. Очаквано предложението му не мина.

В подкрепа на червения депутат излезе и депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов. Според него не може така "в 12 без 5" да се правят тези промени. Михов подкрепи становището на Свиленски, че проектът не е гледан в транспортна комисия и поиска прегласуване на предложението на БСП.
Предложението не мина и този път.

В подкрепа излезе и реформаторът Гроздан Караджов, който е и шеф на транспортната комисия в парламента. Той също поиска точката да падне по-надолу в дневния ред. Днес проектът щял да влезе в дневния ред на транспортна комисия.

"Моля дайте възможност транспортна комисия да се произнесе, поиска Караджов.

Мнозинството обаче не склони и реши да побърза с промените, които разгневиха таксиметровия бранш.