Военният министър Красимир Каракачанов ще докладва за продажбата на военни имоти с отпаднала необходимост и за кадровата политика. Това решиха депутатите. Искането отправи Десислав Чуколов от "Атака".

Още миналата седмица хората на Волен Сидеров се заканиха да искат обяснения от лидера на ВМРО. И днес Чуколов изброи продадени имоти на занижени цени, както и кадрите на ВМРО, станали клиенти на прокуратурата.

"Атака" нападна Каракачанов, продавал на безценица хиляди имоти и полуострови

"Атака" нападна Каракачанов, продавал на безценица хиляди имоти и полуострови

Превърнал Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти

Припомняме, на 29 юни 2006 г. армията освободи 375 декара в северната част на закритото поделение, за които има реституционни претенции. Това е част от терена на бившето военно поделение в бургаското село Черноморец.

Въпреки това през годините периодично е имало претенции за тези имоти.

През април 2019 г. решение на Министерския съвет за продажба на държавен имот в Черноморец разгневи местните жители. Това са терените на бившето военно поделение, които заедно със сградите в местността Червенка се продават.

От МО трябва ежегодно да внасят 35 млн. лв. в бюджета от продажба на имоти

От МО трябва ежегодно да внасят 35 млн. лв. в бюджета от продажба на имоти

В Созопол МО купило терените, върху които са построени военните имоти

Месеци по-късно, в края на август, бургазлии поискаха оставката на министър Красимир Каракачанов. Те протестираха срещу подготвяната продажба на военните поделения в местностите Червенка и Аклади организират жители на Черноморец.

Три дни по-късно от военното министерство съобщиха, че е прекратена тръжната процедура за продажба да поземления имот в местността "Герени", община Созопол.

Почти месец по-късно жителите на три селища в района на Созопол протестираха срещу продажба на имоти на МО. По думите на наследници от 2005 г. те настояват министерството на отбраната да им върне земеделските земи, намиращи се в местностите "Червенка" и "Аклади". Водят се и съдебни дела.