Депутатите да могат да получават възнагражденията си и не по банков път, а на ръка, ако пожелаят. Това реши Временната комисия, която изработва промените в парламентарния правилник на продължилото повече от 6 часа заседание, съобщи БНР.

Беше прието председателят на парламента и неговите заместници да могат да участват в ръководствата на постоянните комисии. 

Прокуратурата забранила на ДАНС да каже за Пеевски пред комисията "Магнитски"

Прокуратурата забранила на ДАНС да каже за Пеевски пред комисията "Магнитски"

ДАНС е предоставила на прокуратурата анализите, извършвани от финансовото разузнаване

Създават се две нови комисии - по туризъм и по превенция и противодействие на корупцията. Комисията за противодействие на корупцията ще може да изслушва и провежда обсъждания с главния прокурор и ръководителя на Инспектората на ВСС. На всеки три месеца комисията ще изисква доклад от КПКОНПИ и може да задължава председателят и членовете да се явяват на изслушване.

Обсъждането на правилника влиза като точка в дневния ред на депутатите в четвъртък.

По информация на общественото радио на Председателски съвет е обсъждано Коледната ваканция на депутатите да бъде отменена или намалена.

Окончателно решение още няма, но надделява мнението тя да бъде ограничена в дните непосредствено между Рождество и Нова година, като народните представители се върнат на работа още в първата работна сряда на януари. Окончателно решение ще бъде взето идната седмица.