С огромно съжаление обявявам, че свалям доверието си от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Аз съм един от учредителите на ИТН и смея да кажа, че мафията проби в ИТН. Аз не мога да подкрепям задкулисието, което е завладяло партията. Която, както е установил вече, не е парламентарен проект, а бизнес проект.

С такава заявка Радостин Василев, подал оставка като министър на спорта от партията на Слави Трифонов вече, обяви оттеглянето си от партията.

До него застанаха Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов.

Трифонов предупреждава "предателите" - да се гледат в огледалото

Трифонов предупреждава "предателите" - да се гледат в огледалото

Потвърждава, че негови депутати ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев

Макар преди дни председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов да изрази увереност, че отцепници няма да има, защото "биха си купили фабрика на девети септември", то по-рано в понеделник за готвено отстъпничество от официалната партийна позиция сигнализира с фейсбук пост лидерът на формацията Слави Трифонов. "Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане", написа той.

Унизително и подло. Така окачестви позицията на Трифонов в социалните мрежи народният представител Иво Атанасов. "Ние сме най-недемократичната партия от промените насам. Казват се едни имена и те се гласуват", сподели за липса на демократичност в кадровата политика той.

"Това е лидерска партия, това е безспорно, приели сме го от началото. Но има устав, като този устав бе потъпкван от ръководството многократно."

Мафията проби в "Има такъв народ", остър бе спортният министър Радостин Василев.

"С огромна тъга заявявам, че свалям доверието си от Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", каза Василев.

"Ива Митева по-добре да не я споменаваме. Тя беше човекът, който нееднократно саботираше законодателната дейност на Народното събрание", не спести критики към правното острие на ИТН той.

Темата със Северна Македония е абсолютно измислена, като реалната причина за действията на Трифонов са единствено продиктувани от бизнес интереси, подчерта Василев. "Аз съм сигурен, че господин Трифонов не ламти за власт. Той е бизнесмен." "Слави Трифонов е приятел с Орлин Алексиев от 20 години и не знае за интересите му в МРРБ?", реторично попита той.

Знаят, че съм безпрекословно луд, обясни това, че конкретно към него натиск от страна на партийното ръководство е нямало спортният министър.

Именно задкулисните интереси на пътния бранш, прокарвани от Трифонов, според тях, изтъкнаха като червената линия, довело до на парламентарната група на ИТН изтъкнаха и останалите участници в пресконференцията.

"Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски." Така пък се бил обърнал Тошко Йорданов към Василев след проверката на министерството в ресторант на бизнесмена Александър Сталийски, намиращ се в плувния комплекс в столичния квартал "Дианабад".

Още 20 човека от парламентарната група на ИТН мислят като нас, подчерта още той. Попитан защо те не са на пресконференцията, Василев отсече - защото очевидно тези са най-смелите.

Още преди два месеца Радостин Василев е получил предложение да стане министър от квотата на "Продължаваме промяната". "Всички да бяха като тебе", ласкателно се бил обърнал към него премиерът Петков. Макар да си говорили всеки ден, не били обсъждали напоследък темата, сподели министърът, но същевременно изрази готовност да продължи работата си във ведомството.

Нищо не е автоматично, каза на свой ред Иво Атанасов, попитан от News.bg дали оттук нататък той и колегите ми, излезли от партията, ще подкрепят правителството и в частност актуализацията на бюджета. Това е лидерска партия, това е безспорно, но ние сме приели устав при учредяването, който беше потъпкван от ръководството на партията. Аз съм доверчив и знам, че когато тръгваш на битка за промяна на порочен модел ти трябва да знаеш с кого тръгваш, пътят е дълъг и трябва да имаш другари до себе си. Без всякакво съмнение съм вярвал на Слави Трифонов и на цялото ръководство", добави нроднит представител.

И сподели - мислил да напуска ИТН още след Нова година, но скандалите около регионалното министерство го накарали да финализира намеренията си.

"Очевидно Тошко Йорданов отново си прави сметки, щом е казал такова нещо", окачестви думите на Йорданов от миналата седмица, че предавките партията депутати си "купуват фабрика на 9 септември", Атанасов.

На Тошко му настръхваше косата, която вече няма, като питах за имена и назначения. Знаете ли, че имаме членове на нашата пария, които са били в парламента? Цитирам името на Георги Попов - звънят ми и е ме питат от Благоевград за него. Казват ми, че говори за Янев. Проверявам и гледам, че е в ръководството на "Автомагистрали". Питах Гроздан и казах да го махне от там. Той ми каза: "Знаеш кой ми предлага назначенията", сподели вътрешнопартийни детайли още депутатът.

ИТН извадиха запис със заплахи от "мутри", искат прокуратурата да разследва

ИТН извадиха запис със заплахи от "мутри", искат прокуратурата да разследва

Доволни са, че партията се чисти