Предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях. А предателите да се гледат сутрин в огледалото. 

С остър коментар в пост във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов потвърждава информацията, че депутатите от неговата парламентарна група ще се отцепят и ще подкрепят правителството, начело с Кирил Петков и Асен Василев.

Слави Трифонов е получил тази информация преди малко и е убеден, че депутатите му са купени с пари и постове, но "ще се види и кой какъв ще стане".

Слави Трифонов: Кирил Петков управлява като ГЕРБ, еднолично и авторитарно

Слави Трифонов: Кирил Петков управлява като ГЕРБ, еднолично и авторитарно

Тези хора не стават да се занимават с управление на държава

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях."

Слави Трифонов прави и морален и етичен извод: "В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото."

От цялата тази история изпитвал и срам, но и облекчение, защото в битките е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели.

Александър Николов и Теодора Генчовска подадоха оставки

Александър Николов и Теодора Генчовска подадоха оставки

Причините за оттеглянето им са изцяло политически

Малко преди това от пресцентъра на "Има такъв народ" в кратко изявление заявиха, че в партията не разполагат с информация за напускащи групата. "Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат. Досега депутатите са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели... И дали това е така, ще разберем съвсем скоро."

"Продължаваме промяната" намери нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание, заяви днес в Стара Загора народният представител Атанас Михнев. Според Михнев, Слави Трифонов е развалил диалога в коалицията по важните теми за актуализацията на бюджета и антикризисните мерки.

Припомняме, че решението за изтеглянето бе обявено в сряда изненадващо от лидера на партията Слави Трифонов с изявление в сряда миналата седмица, след като министрите напуснаха демонстративно заседанието на Министерски съвет, на което трябваше да се гласува проекта за актуализация на бюджета. След изявлението на Трифонов, Петков и Василев обявиха, че ще разчитат на съвестта на депутатите и че предпочитат кабинет на малцинството, но не и извиване на ръце.

ПП: Няма да търсим 12 депутати, те сами ще дойдат

ПП: Няма да търсим 12 депутати, те сами ще дойдат

Според него връзката между Таки и Слави Трифонов е публична