Председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова настоя да се отложи изслушването на министъра на правосъдието Атанас Славов в Комисията по правни въпроси. Причината - изслушването на министъра фигурира в дневния ред на Народното събрание. Депутатите от ресорната комисия отхвърлиха предложението на Атанасова със 10 гласа "За", 7 гласа "против" и 2 гласа "въздържали се".

Тя посочи, че утре има и ВСС, където Славов ще изложи легитимността за избора на изпълняващия функциите на главен прокурор на Борислав Сарафов. Славов да се яви на изслушване в пленарната зала на Народното събрание, настоя Десислава Атанасова.

Мирослав Иванов от ПП/ДБ направи обратно становище на Атанасова за отпадане на изслушването на министъра на правосъдието Атанас Славов от програмата на Правната комисия. Според него Народното събрание няма да стигне точно до това изслушване на правосъдния министър, като има и огромен обществен интерес по темата за избора на временно изпълняващ длъжността главен прокурор.

Той призова депутатите да не стават съучастници в огромните скандали на съдебната система.

Правосъдният министър оспорва пред ВСС избора на Сарафов за и.д. главен прокурор

Правосъдният министър оспорва пред ВСС избора на Сарафов за и.д. главен прокурор

Нямаше съмнение, че кой ще наследи Гешев, а в начина, по който бе избран, каза Славов