Докато обсъждаха промените в Закона за чужденците депутатите изпитаха остротата на своето красноречие. Повод за острите реплики стана изказване на Надя Клисурска от БСП и отправена реплика към нея от водещия заседанието Валери Симеонов. След репликата на Симеонов друга червена депутатка - Анна Славова, се закани да му поиска оставката от името на жените в парламента, пише "24 часа".

Клисурска остро критикува предложенията на управляващите и на патриотите и обяви, че лявата група няма да подкрепи промените в закона. Често ми се струва, че голяма част от депутатите не разбират какво гласуват и това показва неуважение към гражданите, каза тя и Симеонов й направи първа забележка да спазва добрия тон.

В отговор Юлиян Ангелов я критикува, че червените депутати няма как да гласуват, защото не са в пленарната зала. Явно сте заети с партийните си драми, предположи той.

"Групата на БСП не вижда смисъл да седи в зала и да гласува подобни предложения. Групата на БСП в момента гласува с краката, защото това, което ни се предлага, качеството на българското законодателство и придатъкът на изпълнителната власт, в който всички ние се превърнахме, делегитимират това Народно събрание много отдавна", отвърна му Клисурска.

По думите й, това било отправено конкретно към мнозинството.

Само не можах да разбера как гласувате вие с краката, това малко маймуна може да го направи това нещо, човек трудно, веднага се включи в спора Симеонов от председателската трибуна.

Думите му предизвикаха Анна Славова от БСП. "Не за първи път си позволявате от тази трибуна да унижавате жените депутатки", критикува тя Симеонов.

Славова, която е от БСП, даде за пример, че преди две седмици направил същото с Милена Дамянова от ГЕРБ и колегите й не станали да я защитят.

"Уважаеми г-н председател, ако още веднъж си позволите да унижите дама, лично аз ще инициирам искането за вашата оставка от името на жените депутатки", заяви Славова.

В отговор Симеонов каза: "По никакъв начин не съм се опитал да обидя или унизя уважаваната от мен г-жа Клисурска. Просто обърнах внимание върху изрази, които унижават всички депутати. Беше казано от трибуната, че депутатите от БСП гласуват с крака. Това е обидно към тях и аз просто влязох в опцията си на водещ."