БСП иска изслушване на директорите на НЗОК и "Медицински надзор" заради смъртта на детето в ИСУЛ.

Малката Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 г. се разболява от левкемия. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца зловещото заболяване се завръща. През април момиченцето е прието в ИСУЛ. Въпреки усилията на лекарите, състоянието на Мими постоянно се влошава, като вчера се наложи детето да бъде поставено на командно дишане заради усложнения със сърцето и белите й дробове.

Междувременно стана ясно, че родителите й са получили фактура за близо 14 000 лева заради два медикамента Винкристин и Онкаспар, които са използвани за лечението на дъщеричката им, но не са в списъка с лекарствени продукти, които НЗОК заплаща по реда на Наредба №10.

Не Здравната каса, а ИСУЛ забавил документите на 6-годишната Мария

Не Здравната каса, а ИСУЛ забавил документите на 6-годишната Мария

НЗОК се противопоставя на спекулирането с истината

Майката на Мими е подала документи още в края на април лекарствата да бъдат поети от касата, но до снощи решение по казуса нямаше. Именно това ядоса червените.

За съжаление се случват смърти в България, каза Даниела Дариткова. Има нелечими болести, подчерта тя. Шефката на ПГ на ГЕРБ се ядоса, че темата се използва политически. И лекарите съпреживявали трагедията. В ИСУЛ работят лекари на световно ниво, заяви още доктор Дариткова. Самата тя е инициирала изслушване в здравна комисия.

Два месеца НЗОК бави лекарства за онкоболно дете

Два месеца НЗОК бави лекарства за онкоболно дете

От пациентска организация "Заедно с теб" с вот на недоверие към Дечо Дечев