Народните представители ще излязат във ваканция поне седмица преди предстоящите на 29 октомври местни избори.

Първоначално за това намерение се заговори неофициално в кулоарите, като по наша информация от "Продължаваме промяната" са настояли за 2 седмици отпуска преди вота. Техен представител обаче не даде официален коментар по темата.

Въпросът не е бил обсъждан и на срещата между ГЕРБ, ПП и ДПС тази сутрин, след която трите партии се разбраха за законодателната си програма - 13 закона, които ударно да бъдат приети 1-2 седмици преди изборите, стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Депутатите все пак вероятно ще си "изработят норматива", заседавайки извънредно преди почивката.

"При всички положения последната седмица преди вота ще бъде много трудно с кворума в пленарна зала, защото абсолютно всички партии имат предизборни мероприятия. Затова има съгласие между нас на председателски съвет последната седмица парламентът да не заседава, а да заседава извънредно във вторниците, за да не изоставаме със законодателната програма", уточни Атанасова.

"За" това да има ваканция се обявиха и от БСП. "Добре е да има ваканция, защото ще има парламентарни групи, които ще се възползват от парламентарната трибуна, опитвайки се да повлияят на местния вот. А и наистина преди изборите народните представители са ангажирани, затова седмица-две е разумен срок", коментира Борислав Гуцанов от партията столетница.

Окончателно решение на председателски съвет обаче тепърва предстои да бъде взето.

Избираме кмет и общински съветници на 29 октомври

Избираме кмет и общински съветници на 29 октомври

Румен Радев е подписал указ след среща с ЦИК