Депутатите от Партийния дом ще изслушат министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова и председателя на ДАНС Пламен Тончев. Точката ще бъде разгледана и включена в понеделник, 25 септември, след парламентарния контрол, който ще бъде от 12 ч. на обяд и ще е три часа.

Това съобщи председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков от трибуната на Партийния дом.

Предложението бе направено от парламентарната група на "Възраждане" и одобрено на председателски съвет.

Освен това бе направено предложение от парламентарната група на БСП за България в дневния ред на днешното заседание на Народното събрание да бъде включена допълнителна точка. Тя е свързана със създаването на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около сигурността на машинното гласуване. Борислав Гуцанов се надява депутатите да подкрепят създаването на такава комисия, за да се види, че е имало манипулация на последните избори. Целта, по думите му, е следващите избори да бъдат проведени честно и почтено.

Десислава Атанасова бе категорична, че парламентарната група на ГЕРБ/СДС ще подкрепи временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около машинното гласуване.

В крайна сметка народните представители решиха да създадат такава комисия, която ще бъде точка трета в утрешния пленарен ден.

Третото предложение, което бе направено в началото на пленарния ден бе отново дело на "Възраждане". Формацията на Костадин Костадинов иска изслушване на министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на отбраната проф. Тодор Тагарев като точка първа за четвъртък за състоянието на техническото и състоянието на материално-битово състояние на армията. Депутатите не приеха да има такова изслушване в утрешния пленарен ден.

Нинова вика земеделският министър да каже за вредата от украинското зърно

Нинова вика земеделският министър да каже за вредата от украинското зърно

Повод за притеснението й планът на законодателния орган да падне забраната за вноса на украинско зърно