Нужни са законови промени, това заяви в кулоарите на Народното събрание Мануил Манев от ГЕРБ относно искането на главния секретар на МВР след смъртта на граничен полицай за законови промени.

Според Манев обаче не са нужни тези, които иска той.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев изказа съболезнования към близките на загиналия. По думите му охраната на границата крие рискове и постави въпроса дали трябва да се командироват полицаи. Освен това той попита дали не трябва да се увеличи щатът в Гранична полиция. Въпросът е отворен, каза Янев. Подобен дебат е неотложен и необходим, категоричен бе лидерът на "Български възход". По мнението му трябва да се подходи задълбочено към темата.

Според Даниел Митов, ГЕРБ, имало е време с много по-силен мигрантски натиск, но е нямало такива инциденти, защото е имало добра координация с гръцките и турски власти. По мнението му редовно правителство трябва да засили координацията с Турция и Гърция за борба с трафика на мигранти.

Синдикат: МВР трябва да реагира след убийството на граничния полицай

Синдикат: МВР трябва да реагира след убийството на граничния полицай

Границата трябва да се охранява от професионалисти според синдиката

Нека да видим подробностите, лаконичен бе Атанас Зафиров от БСП. Бе категоричен обаче, че са нужни по-строги санкции срещу трафикантите.

Ако стрелбата е започнала от турска страна, ще трябва да се влезе в разговор с Турция , според Бойко Рашков. Затова и трябва да се задълбочи разговорът с южната ни съседка. Рашков критикува коментарите за вината за инцидента на бившото и настоящото ръководство на МВР.

Кой е застрелял полицая на границата?

Кой е застрелял полицая на границата?

Няма логика да се твърди, че турски граничар и стрелял, посочи Велков

Такива глупости не бях чувал от много време, сподели депутатът от ПП, който смята, че се политиканства по темата в момента.

Атанас Атанасов от ДБ смята , че не е проблем размерът на наказанията, а да се разкрият извършителите. За пореден път стана ясно, че граничното съоръжение е некачествено, добави Атанасов.

Димитър Стоянов: Убийството на граничния полицаи е криминален случай, свързан каналджии
Обновена

Димитър Стоянов: Убийството на граничния полицаи е криминален случай, свързан каналджии

Оградата на границата не трябва да бъде телена