Народните представители удължиха работното си време до 21:00 часа днес. По предложение на Йордан Цонев от ДПС депутатите ще продължат да приемат на второ четене новия Изборен кодекс, който е заел изцяло вниманието им в последните дни. Това е второ удължаване на времето за днес, след като по-рано за пореден ден депутатите приеха да работят до 19:00 часа.

Около 17:00 часа от ГЕРБ поискаха поименна проверка на кворума, но поредният епизод от играта на кворум този път бе спечелен от управляващото мнозинство. След като вчера опозицията прекрати предсрочно заседанието със същото искане заради липса на достатъчно депутати, днес в зала се събраха 139 души и заседанието продължи.

Веднага след това Цонев посочи, че заради наличието на сериозен брой депутати и като жест към ГЕРБ, за да не се прави заседание в неделя, когато е техният конгрес, предлага удължаване до 21:00 часа. Десислава Атанасова направи обратно предложение времето да бъде удължено до 24:00 часа, но мнозинството прие предложението на Цонев.

Към момента новият Изборен кодекс е окончателно приет до своя 168-ми член от общо 498 заложени в проекта на Мая Манолова и група народни представители от БСП.