Народните представители направиха три опита, докато успеят да съберат кворум. 115 депутати се регистрираха за началото на извънредното заседание.

След 15 минути Цецка Цачева направи втори опит. Оказа се, че след почивката броят на депутатите започна да намалява. 105 се регистрираха. Цецка Цачева се закани да направи последен опит в 12.30 часа.

При третия последен опит за старт на депутатската работа се оказа, че червените не се регистрират. ДПС отсъства от зала. Кворум обаче се събра.

Припомняме, че в петък 50 депутати се подписаха за извънредната работа на законодателя. Две са точките, които ще се гледат: 1. Второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за лихвоточките и 2. Второ гласуване на ЗИД на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.

Депутатите се събират извънредно, стреснати от заканата на Радев

Депутатите се събират извънредно, стреснати от заканата на Радев

Без ГЕРБ и ДПС

Депутатите считат, че провеждането на извънредно заседание е наложително заради приемането на тези важни за гражданите закони.

В писмото си до парламентарния шеф Цецка Цачева те изтъкнаха също и заканата на президента Румен Радев, че на парламента му остава седмица работа. Те изтъкват, че като отговорни народни представители са длъжни да се вместят в този срок и да довършат най-важните законопроекти.