Десетки протестиращи се събраха на „Московска 33" и поискаха оставката на Столичния общински съвет. Водач на протеста беше познатото лице от демонстрациите пред МИЕТ -  Янко Петров.

Той бе категоричен, че общинските съветници не са си свършили работата, както по отношение на „Топлофикация", така и по проблемите със синята зона.

Петров пожела кмета Йорданка Фандъкова да отвори реципрочна квота за граждани със същия брой места в СОС, след като наново го изберат.

Протестиращите настояха за 50% гражданска квота в контролиращите Общината органи по закон, индивидуални договори с „Топлофикация", разтрогване на концесията за доставка на вода в София.

Янко Петров настоя още хората да имат контрол върху решенията, които се взимат в СОС, тъй като според него общинските съветници не защитават интересите на гражданите.

Повечето съветници нямат морал. Те не решават, а задълбочават проблемите, обвини ги той.

Петров бе категоричен, че ако столичният кмет не покаже воля да се справи с проблема и не приеме исканията на гражданите, скоро ще поиска и нейната оставка.

Част от протестиращите разпънаха плакати с надписи: Свобода от робството на Топлофикация - монополист - терорист - айдук номер 1.

Припомняме, пред дни Ангел Славчев, Дончо Дудев и Яко Петров (станали известни с февруарските протести) коментираха, че хората са излезли на улицата не само заради сметките за ток, но и заради сметките и злоупотребите на Топлофикация.
Тримата посочиха, че един месец нарочно създадената комисия в СОС за Топлофикация нищо не е направила. Затова и те са приготвили специални бланки, на които общинарите да разпишат оставките си.