Абсолютно недопустимо. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи връщането на Румен Спецов начело на Националната агенция по приходите от новия финансов министър Асен Василев.

"След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал фирма с огромни задължения към бюджета, към НАП, смятам за абсолютно недопустимо той да заеме този пост", коментира тя в кулоарите на парламента. С изричното уточнение - коментарът й е личен, а не ангажира с позицията си парламентарната група на ГЕРБ.

Основния си коментар Атанасова даде по отношение на казуса с комисията по конституционни въпроси, в която членството на Делян Пеевски в нея разбуни духовете в парламента по-рано днес.

"Очевидно в тези разговори ние не участваме, разговорите се водят между ПП/ДБ и ДПС. Ние вчера заявихме, че всяка парламентарна група може да номинира когото пожелае. И винаги сме отстоявали тази позиция. Категорична е позицията ни винаги когато отчитаме, че всяка парламентарна група взима собствени решения и никоя друга група не може да се намесва в тях пряко или непряко. Второ, конституционната комисия трябва да заработи, защото усилията на всички в няколко поредни парламента бяха насочени в тази посока", каза народният представител.

По такава важна тема като промяна във върховния закон следва да се търси по-широка парламентарна подкрепа, а не да се говори само с ДПС, смята Атанасова. ГЕРБ били запознати отдавна с проекта на Движение, като по някои неща се съгласяват напълно, но други в никакъв случай не могли да подкрепят, но председателят на ПГ на ГЕРБ не уточни обаче кои са те.

Атанасова призова още президентът Радев да внесе в парламента проекта си за Конституция, за която говори от много време, но никой не бил виждал.

ПП/ДБ искат Пеевски вън от конституционната комисия, ДПС: Реформа само с него

ПП/ДБ искат Пеевски вън от конституционната комисия, ДПС: Реформа само с него

Българското правосъдие се срива пред очите ни, заяви Христо Иванов