Във вторник НИС на СДС ще реши дали да подкрепи кандидатурата на Анна-Мария Борисова за здравен министър.
Това обяви в кулоарите на Народното събрание Мартин Димитров.

По думите на лидера на СДС проблем с кандидатурата й има, тъй като Борисова не е представила веднага ясна програма пред обществото и парламента, която ще изпълнява.

„Ако тя беше излязла с такава програма, щеше да има по-голяма подкрепа", допълни Димитров.

По думите му досегашните действия на Анна-Мария Борисова показвали колебание. Точно в тази тежка сфера такова колебание е недопустимо, категоричен е синият лидер.

СДС без коалиционно споразумение няма да предлага политически лица на правителството, заяви той в отговор на журналистически въпрос дали, ако премиерът Борисов оттегли кандидатурата на Анна-Мария Борисова сините ще предложат свой кандидат.

Красимир Велчев от ГЕРБ заяви, че кандидатурата на Анна-Мария Борисова единодушно е подкрепена от парламентарната група на ГЕРБ.

Попитан защо гласуването на новия здравен министър още не е влязло в дневния ред на НС, той отговори "Министър-председателят обясни, че поради ангажименти на бъдещия министър на здравеопазването, гласуването се отлага за следващата седмица".

Лично аз не се познавам с г-жа Борисова, но се надявам, че тя ще бъде един добър министър, заяви Велчев и допълни " Това е човек, който се е доказал".