Димитър Гамишев е подал оставка, съобщи в народното събрание неговият колега Спас Гърневски. Депутатът е подал оставка с цел да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на партията. 

Малко по-рано от БСП поискаха оставката на Гамишев, като в декларация от името на социалистите го обявиха като един от фрапиращите случаи на измами с ДДС. Случаят стана обществено достояние чрез медиите в Благоевград.  

Гамишев не иска никой да злоупотребява с ГЕРБ

Гамишев не иска никой да злоупотребява с ГЕРБ

Бившият депутат смята да остане лидер на ГЕРБ в Гоце Делчев

Народният представител Димитър Гамишев от ГЕРБ олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ, заяви от трибуната социалистът Николай Бошкилов, който настоя, че е неприемливо да има политически чадър върху народния представител. Настояваме ръководството на ГЕРБ да вземе решение от случая с Димитър Гамишев, което да отговаря на интересите на българските граждани, подчерта Бошкилов.

БСП изобличи депутат от ГЕРБ като един от позорния списък на НАП

БСП изобличи депутат от ГЕРБ като един от позорния списък на НАП

Депутатът олицетворявал лицемерната политика на ГЕРБ

За пореден път ГЕРБ дава пред гражданите ясно и точно послание как трябва да функционира една истинска демократична и отговорна за делата си партия, защити Спас Гърневски партията от червените атаки. И при най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети, изтъкна той.

Питаме кога вие ще бъдете на нивото на ГЕРБ, попита Гърневски и припомни разследваните от прокуратурата социалисти.

Подалият оставка депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура в Гоце Делчев. Това коментира и председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, който още вчера е разговарял с провинилия се народен избраник.

Днес той също искаше да разговаря с мен и каза, че иска да си подаде оставка, каза Цветанов. Гамишев показал достойна постъпка от гледна точка на морала, подавайки оставка. При влизането си в политиката се оттеглил от бизнеса си.

Гамишев познавал човека, на когото е прехвърлил фирмата си, но не като малоимотен и не е предполагал, че по този начин ще се изтълкува и спекулира в публичното пространство. Когато е прехвърляна фирмата не е имала задължения.

Гласуваха оставката на Антон Тодоров
Обновена

Гласуваха оставката на Антон Тодоров

Йордан Цонев от ДПС попита защо и оставката на Валери Симеонов не е "днес тук"

Димитър Гамишев не е първият депутат на ГЕРБ от 44-то народно събрание, който подава оставка. На 20 декември 2017 г. народният избраник от Дупница и собственик на транспортна фирма Ивайло Константинов напусна парламента заради "разликата между прагматизма и политиката".

Преди него бе депутатът Антон Тодоров. На 11 октомври 2017 г. депутатите гласуваха подадената на 9 октомври оставка от Тодоров, след като избухна скандал заради негови реплики в телевизионен ефир спрямо журналиста Виктор Николаев.

Само месец по-късно - на 17 ноември и първият председател на 44-то народно събрание Димитър Главчев подаде оставка.

Оставката на Главчев бе поискана от БСП и ДПС след като той изгони от пленарна зала лидера на БСП Корнелия Нинова и нейния съпартиец Антон Кутев. Повод за изгонването беше декларация, прочетена от Нинова от трибуната на парламента по повод думи на премиера Бойко Борисов. Първият опит на БСП да свали Димитър Главчев беше още в първите дни на 44-то Народно събрание, което започна своята работа на 19 април 2017 година.