"Мумията" Антон Тодоров си отиде. Парламентът гласува оставката му, след като Тодоров обяви сам, че желае да се оттегли

Припомняме, че и самият той се обяви, че е като мумия-не се храни, не спи и винаги се връща по време на дебата кой да оглави комисията по досиетата.

Днес председателстващият заседанието Цвета Караянчева надхитри опозицията и да ги остави без дебати по темата. След кратко колебание завърналият се начело на заседанието Димитър Главчев откри споровете.

Антон Тодоров, неразбран и атакуван, се извини на Виктор Николаев

Антон Тодоров, неразбран и атакуван, се извини на Виктор Николаев

Депутатът не заплашвал, а предупреждавал

Иван Ченчев от БСП обаче взе думата и обвини ГЕРБ, че по свобода на медиите те ни класирали до Джибути. "Пред нас е Ямайка. В последните години 100 медии са закрити", посочи Ченчев. По думите му обаче няма кой да затвори устата на българските медии.

Съпартиецът му Драгомир Стойнев също атакува герберите за това, че за десет дни от експертна и аналитична личност, Антон Тодоров се превърнал в нежелан колега. Според него явлението Антон Тодоров разкривал кухнята на партия ГЕРБ. Той превърнал политиката в мръсна работа и шантаж.

"Антон Тодоров е символ на опростачването, влязло през централния вход", изтъкна червеният депутат и допълни, че това е съвременният прочит на принципа "хляб и зрелище". Парламентът девалвира, а държавността загнива, констатира червеният депутат.

"Днес берем плодовете на езика на омразата", включи се и Йордан Цонев от ДПС. Езикът на омразата нямал място в парламента, като от това страда и целият обществен живот.

За оставка на Валери Симеонов настояват 5 партии

За оставка на Валери Симеонов настояват 5 партии

Поводът е ултиматума на вицепремиера към медиите

Защо оставката на Валери Симеонов не е днес тук, пита Цонев. Ние ще искаме тази оставка, допълни депутатът.

"Свобода на медиите има", изяви се и Тома Биков от ГЕРБ. Доказателство за това била именно оставката на Антон Тодоров.

След кратки дебати оставката бе факт. "За" бяха 153, 14 бяха против, 11 гласуваха "въздържал се".

След депутатството Антон Тодоров става журналист. Това съобщи самият той пред медиите след гласуваната му оставка. Два дни той е разговарял с премиера Бойко Борисов, който го убеждавал да остане в законодателните редици на ГЕРБ. "Аз наистина съм морален човек", сподели Тодоров. Той остро нападна червените, които участвали в престъпната приватизация. "Нас герберите ни няма в цялата схема", изтъкна вече освободеният депутат.

"Няма да правя водопроводи, много съм добър между другото", посочи той, като поясни, че вече имал много оферти.

Антон Тодоров си променил мнението за ГЕРБ, Борисов и Цветанов. Те вече не били "шайка", както ги нарича в книгата си.

"Аз съм тълкуван като голям темерут" и даже можело да го оприличат на катил, изтъкна Тодоров. "Такъв съм, грубиян съм, такава ме е създала природата", продължи с изповедта. Никога обаче не лъжел.

"Не е добре да бъдете враг на Антон Тодоров", предупреди самият той и увери, че не слага край на политиката, вероятно е да има завръщане. Нямало обаче да позволи да се превърне в тегоба за партията на Бойко Борисов.

Тодоров се похвали и с това, че няма минало в ДС, както много от атакуващите го. Ако някой извади такъв документ, е готов на ритуално жертвоприношение в центъра на София.

ГЕРБ се разграничи от заплахите на Антон Тодоров

ГЕРБ се разграничи от заплахите на Антон Тодоров

От ДБГ поискаха оставката му като народен представител

Припомняме, Антон Тодоров депозира оставката си заради скандала с участието му в Нова телевизия. Името на депутата от ГЕРБ беше и в центъра на скандала около номинацията му за председател на комисията по досиетата. След бурното му обсъждане в продължение на няколко дни Тодоров се оттегли.

Когато въпросите след едно интервю са повече от отговорите

Когато въпросите след едно интервю са повече от отговорите

През последните дни слушаме само, че четвъртата власт била над всички, а свободата на словото е най-висша ценност. Дали? И вярва ли някой в това?