Спират процедурата за избор на нов състав на комисията по досиетата. Трябвало да има обществена дискусия за новите попълнения.

Това ядоса Славчо Велков от БСП, който нападна управляващите, че лишавали обществото от уникалната, по думите му, възможност начело на комисията да е мумия, "същество от друг свят, извънземен".

Това е втората деноминация в България, подчерта той.

ГЕРБ иска Комисия за досиетата и отмяна на избора за нов състав

ГЕРБ иска Комисия за досиетата и отмяна на избора за нов състав

Новият състав на Комисията, трябва да бъде внимателно обмислен и обсъден

Антон Тодоров, който бе номиниран и прие да стане председател на комисията, се защити. Комисията щеше да спечели от моето председателство, каза той. Тодоров обвини червените, че са оперирани от елементарно чувство за хумор. Той показа млада снимка на агент Пеев или днешният Славчо Велков. Тодоров извади документи от досието му, за да обяви, че е изгонен от ДС заради необузданост на нервите и неизпълнение на заповед.

Славчо Велков не се даде. 10 000 лева награда дава Велков на "извънземното" ако извади досието му, а не картонче. Обеща и да напусне парламента. Тази комисия ще има божествен характер, смята социалистът.

Антон Тодоров се отказа публично да оглави Комисията по досиетата

Антон Тодоров се отказа публично да оглави Комисията по досиетата

"Продължавам напред", пише той в своя Фейсбук профил

В дискусията се включи и Александър Симов от БСП, ядосвайки се, че общество се лишавало от управлението на "холивудско чудовище". Антон Тодоров призова за "малко дженк". Вие сте умрели като мумии, захапа той социалистите.

Не съм се заточил в комисията по досиетата, призна Антон Тодоров. Да, мечта ми е тази комисия, призна обаче герберът. Той атакува антитерориста Славчо Велков. "Щях да извадя досието не само за това личице, но и работното дело за агент Пеев, това лице не е антитерорист, защото ако го хванат, ще го обичат през гащите", посочи Тодоров.

Велков пък отговори, че там, където герберът служил, "там без гащи ги преминаваха".

Спас Гърневски пък запали червените с поредния стих за партията майка. Депутатът от БСП Георги Свиленски призова за лечение за Гърневски. Има спешен кабинет, посъветва той.