И досега координацията между институциите във връзка с пожарите е на високо ниво. Това отчете премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Още от началото всички институции са в координация, посочи той и обяви, че е разпоредил разкриването на още една телефонна линия към МВР за пожари. Продължава да функционира и телефон 112, където също могат да се подават сигнали за пожари. Това ще ускори и процеса на реакция, заяви Главчев.

Той отправи апел към земеделци и строителни фирми да се включат в координация с МВР с тежка техника. Добре е и бизнесът, който иска помощ от държавата, да й помага в нужда, по думите му. Доброволци военни и пожарникари са на предела на силите си, според констатацията на премиера.

Въпреки много тежката ситуация всичко е под контрол, пожарите са овладени, заяви Главчев. Търсим още да подобрим координацията, обясни той.

Главчев отчете и резултатите от срещата на върха на НАТО. Не се включваме във войни, нито ставаме нетни донори, успокои премиерът. Продължаваме с изпълнение на всичко досега, изтъкна Главчев. Подкрепата за Украйна си стои, както е решено от НС, допълни той.

Основна тема е как да се повиши възпиращата и отбранителна способност, стана ясно от коментара на премиера. Той е доволен, че в речта си Джо Байдън първо споменал България.

Множество пожари остават активни - най-горещо е в Отец Паисиево
Обновена

Множество пожари остават активни - най-горещо е в Отец Паисиево

Водата е недостатъчна, алармира областният управител