Тежка работна програма за служебния кабинет Главчев. Няколко основни точки си набеляза министър-председателят със заявката, че не имитират дейности, а искат реални действия.

В началото на днешното заседание пред министрите Димитър Главчев отчете напредъка по изграждането на детската болница.

Оказва се, че на терена на детската болница изпълнителят на обекта дни поред не извършвал никакви дейности. Направена е специална проверка и от днес разчистването е започнало. В тази връзка Главчев заподозря бламиране от страна на изпълнителя, но се закани до последно да следи проекта.

Той подчерта пред министрите и мерките, които са взети да няма тапи на ГКПП "Капитан Андреево". Очаква се това да е най-големият сухоземен пункт в света. С 10% на година се е увеличавал трафика и в последните 5 години е скочил с 50%.

Днес кабинетът ще отпусне средства за наводненията в карловско отпреди 2 години. Ще се вземат мерки и за заплащане на хотелите, които приютиха украински бежански.

Властта ще се опита да ремонтира и пътя за Гълъбово.

Да не чуе дяволът, всичко върви в ред, отчете Димитър Главчев относно подготовката за вота.

Гласувайте активно на изборите, призова той избирателите. В петък ще има среща и с ЦИК, за да се направи последна стиковка.

ЦИК моли да не ги заливаме със сигнали за агитация в социалните мрежи

ЦИК моли да не ги заливаме със сигнали за агитация в социалните мрежи

Не е подавано искане от главния прокурор за снемане на имунитет на кандидат за депутат

По-късно Министерският съвет прие решението, с което одобри помощта на кандидатите по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. В новия списък No 22 са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г. и за януари и февруари 2024 г. На лицата, предоставящи временна закрила на разселени лица от Украйна, ще бъдат изплатени средства на стойност близо 9 млн. 300 хил. лв.

Последно, с предходно Решение на Министерския съвет от февруари беше извършено плащане на 1 март 2024 г. на сума в размер на 6 154 260,55 лв. с ДДС.