Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители на Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ), съобщават от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Той приветства активността на сдружението в подкрепа на инициативи за междурелигиозен диалог и толерантност. Главчев изрази готовност служебният кабинет да осигури финансови средства, с които да бъде подпомогната дейността на Националния съвет на религиозните общности в България. По думите му организацията е успешен пример как трябва да съжителстват различните религии.

Кабинетът отпусна 3.5 млн. лева за доизграждането на храм в София

Кабинетът отпусна 3.5 млн. лева за доизграждането на храм в София

По предложение на премиера Николай Денков

В рамките на срещата служебният премиер е запознат с дейността на сдружението през последните няколко години. Подчертано е, че моделът, по който е създадено сдружението е уникален и в последствие е възприет и в други европейски страни. Целта му е да съдейства за постигането на общите цели за добруването на българските граждани.

Националният съвет на религиозните общности в България е създаден през 2008 г. със съдействието на дирекция "Вероизповедания" към МС. Негови учредители са Българската православна църква (БПЦ), Мюсюлманското изповедание, Арменска апостолическа църква, Централния израилтянски духовен съвет, Обединените евангелски църкви и Католическата у нас екзархия. В последствие (БПЦ) оттегля участието си в организацията и в момента в нея членуват останалите пет вероизповедания.

Радев и Пеевски поздравиха българските мюсюлмани за Рамазан Байрам

Радев и Пеевски поздравиха българските мюсюлмани за Рамазан Байрам

Ние сме силни със своите ценности и единство, подчертава председателят на ДПС