Ще търся експерти. Това заяви Димитър Главчев след срещата с президента. Не мисля, че съм ярка политическа фигура, допълни той.

На въпроса дали ще остави някой от настоящия кабинет, той попита дали може да се посочи неполитическа фигура от Министерския съвет.

Веднага Главчев започва разговорите за министри. Още в понеделник той ще подаде молба за неплатен отпуск от поста си в Сметната палата. Ще общува открито с медиите.

Служебният премиер каза, че доста отдавна не е разговарял с Борисов и не го е виждал.На 28 юли миналата година се видели с Борисов, когато е избран за председател на Сметната палата и видял колегите си от ГЕРБ в парламента.

Димитър Главчев ще се постарае да се вмести в поставения му срок от Румен Радев, за да са изборите 2 в 1.

Няма да отстъпя от християнските ценности. Ще водя разговори с много хора, обеща той. За него Калин Стоянов е експерт, не политическо лице. Не може да каже дали ще остави някой от настоящите министри. Димитър Главчев каза още, че решението да стане служебен премиер било трудно.

Ще се постарая служебното правителство да не забави пътя към Еврозоната и Шенген, обеща той. Не виждам как Асен Василев ще бъде в служебното правителство, изтъкна Главчев.

Единствено Димитър Главчев пожелал да е премиер в служебен кабинет

Единствено Димитър Главчев пожелал да е премиер в служебен кабинет

Той има седем дни да върне мандата изпълнен