"За мен ротацията не е на дневен ред". Това заяви спорният министър Димитър Илиев пред журналисти за предстоящата ротация в правителството през март месец.

Илиев е мотивиран до последния ден, в който е в министерството, да осигури добруване на спортистите и младежите в България. "Постовете не са вечни, никой не се е женил за тях, за мен не са самоцел и докато съм тук, ще помагам на спортистите. В личен план не мога да кажа какво точно очаквам, но докато съм министър на спорта, ще работя максимално, а кога ще стане това да ме сменят и как ще се развият събитията не мога да гадая", коментира Илиев.

Спортният министър не се притеснява от ротацията, отчита отлични резултати

Спортният министър не се притеснява от ротацията, отчита отлични резултати

Димитър Илиев: Свършихме всичко по нашата програма с изключение на една точка

На въпрос на News.bg дали усеща подкрепа от партиите в некоалицията, издигнали го за министър, Илиев заяви, че усеща подкрепа от сглобката, особено когато се прави контрол в парламента. Димитър Илиев работи в добри отношения и с Комисията по спортни въпроси в Народното събрание. Въпреки това спортният министър остава фокусиран върху това максимално да направи условията на спортистите добри за участие в олимпиадата в Париж.

Димитър Илиев уточни, че от ГЕРБ са имали желание да имат заместник-министър в спортното министерство, но най-добре по думите му би било медиите да говорят със самия Бойко Борисов.

За корупцията в спортното ведомство, Илиев посочи, че корупцията е била видна, защото са хванали човек с пари на стълбите в Министерството на спорта. Нашите наблюдения показват, че това е едно огромно петно върху спорта като цяло. Затова, че в министерството е имало човек да посегне и да извърши натиск върху федерация е срамно и позорно. Това, което може да направим, е да изчистим името на българския спорт, категоричен бе Димитър Илиев.

Съдът пусна под домашен арест служителя от спортното министерство, обвинен за подкуп

Съдът пусна под домашен арест служителя от спортното министерство, обвинен за подкуп

Иван Иванов - син бе хванат с белязани 62 хил. лева