Корнелия Нинова обсъди с коалиционния съвет на "БСП за България" предизборната платформа за европейските избори и подготовката за тях, съобщиха от пресцентъра на партията.

Обсъдени бяха също така и предизборните щабове по места и членове на секционни комисии, застъпници и наблюдатели.

В момента се провеждат събрания и се издигат кандидатури в БСП, в срок до 15 март НС на БСП определя водача на листата на БСП за членове на ЕП.

До 22 март 2019 г. БСП събира поименните предложения за кандидатите на партньорите от коалиционната и гражданската квота, които се обсъждат от Политическия съвет на БСП за България. 

Станишев: Политиката ни прилича на кръчмарска разправия

Станишев: Политиката ни прилича на кръчмарска разправия

Трябвало да има сблъсъци, но и да се спазвал добрият тон

В срок до 7 април левицата трябва да предложи проект за членове на ЕП, а до 23 април партията трябва да регистрира листата си в ЦИК.

"Ние първи излизаме с платформа за тези избори. Традиционно в българската политика това се подценява", подчерта Корнелия Нинова.

По думите ѝ със създаването на интриги около реденето на листата, опонентите им се опитват да отклонят вниманието от политиките, които БСП ще отстоява.

Според нея е важно да се запазят интересите на българите и да се работи за единството на съюза, в в интерес на европейските граждани, а не на монополи и бюрократи.

1/3 от българите няма да гласуват на евроизборите

1/3 от българите няма да гласуват на евроизборите

ОП имат шанс да вкарат един депутат, според Афис

Припомняме, че вчера Станишев заяви, че при евровота БСП постига по-слаби резултати отколкото при местните и парламентарните избори. 

По тази причина той изрази мнение, че не трябва да се създават вътрешнопартийни конфликти, а да се изведе силна програма и листа, която ще убеди хората да ги подкрепят.

По думите му политиката ни е заприличала на кръчмарска разправия. 

4 партии изпращат евродепутати, ако евровотът беше днес

4 партии изпращат евродепутати, ако евровотът беше днес

30% от българите няма да гласуват на предсрочни парламентарни избори