Битката на ГЕРБ с Елена Йончева на тема корупция е обречена на загуба за тях. Това заяви Лидерът на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев пред bTV.

По отношение на предстоящите евроизбори той не отговори еднозначно дали иска да оглави листата на БСП. По негови думи при този вот БСП постига по-слаби резултати отколкото при местните и парламентарните избори. По тази причина Станишев изрази мнение, че не трябва да се създават вътрешнопартийни конфликти, а да се изведе силна програма и листа, която ще убеди хората да ги подкрепят.

Лидерът на европейските социалисти изтъкна, че познава слабостите на БСП и затова е казал на Конгреса, че предвид изравнените сили между БСП и ГЕРБ залогът е много по-голям от 17-те човека, които ще бъдат избрани.

Залогът е дали ще се отиде към предсрочни избори, според него.

Йончева констатира: Аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов"

Йончева констатира: Аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов"

По тази схема се правели далаверите в България

Ние не бива да излъчваме сигнали за спорове, всичко може да бъде направено умно, за да се мобилизират нашите избиратели, отбеляза евродепутатът.

Станишев изрази и безпокойството си за стила на правене на политика в България.

Трябва да има остри сблъсъци по политики, но чисто човешки е добре да се спазва добрият тон, защото нашата политика започва да прилича на кръчмарска разправия, което само може да отврати хората, отсече той, но призна, че има за какво да се спори с ГЕРБ и ЕНП.

Според него българите трябва да започнат да се интересуват повече от процесите в Европа. Той посочи, че партията на европейските социалисти ще се бори за въвеждане на регулации над големите корпорации.

1/3 от българите няма да гласуват на евроизборите

1/3 от българите няма да гласуват на евроизборите

ОП имат шанс да вкарат един депутат, според Афис

Регулации трябва да има - това е огромно поле, в което се движат гигантски потоци от информация и никой не носи отговорност за истина, лъжа, дори в морален план, обясни Станишев и допълни, че регулацията при големите корпорации трябва да е по отношение на данъчното облагане.

Той напомни, че европейските социалисти са предложили да има Данък ГАФ ("Гугъл", "Амазон", "Фейсбук"), които плащат много по-ниски данъци отколкото обикновена нормална фирма, използвайки вратичките в законодателството на държавно ниво.

Различен парламент след предсрочни избори прогнозира "Маркет линкс"

Различен парламент след предсрочни избори прогнозира "Маркет линкс"

80% смятат, че има основание за протести, макар и да не протестират