Демонстрации са планирани и за днес. Митинг-концерт под наслов "Бъдеще за България - бъдеще за младите" започнаха на Орлов мост от 16 часа, съобщи БНР.

Целта, която си поставят организаторите с този митинг концерт е на едно място и в един ден да се покажат мащабът и готовността хората да отстояват демократичните ценности. Какво мислят за проявата двамата организатори - Виктор Иванов и Анастас Гогов:

"Позитивното говорене не изключва това човек да бъде яростен, защото ние имаме една ярост, която може да бъде и позитивна ярост, на нас ни изби именно в едно такова констативно събитие. Позитивизмът от гледна точка на това, че ние искаме да говорим за общодемократичните ценности, които някои от партиите се наричат леви, други десни, но това, което правят, не е демократично. Нас не ни интересува как са се боядисали, а това, което правят".

".. събития за хора от всички възрасти, за всички българи, които по някакъв начин разбират и разпознават необходимостта от промяната от едно ново начало".

В митинг концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", Сленг и други, а посланията, които ще се отправят, са за плурализъм, свобода, солидарност и гражданско общество. Проявата е планирана до 22 часа.

Анастас Гогов:

"Митинг-концерт, който да събере наистина всички млади хора, да ги ангажира заедно с техните приятели, родители, да бъдем примера, който в крайна сметка всички говорим за това в какво общество искаме да живеем".

Събитието на Орлов мост започва в 16 часа. Заради митинг-концерта има промени на движението на градския транспорт.