До края на януари ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ) "ще си стиснат ръцете" и най-накрая ще подпишат т. нар. "анекс" към коалиционното си споразумение. От другата седмица пък работните групи, излъчени от герберите и реформаторите, ще започнат да се срещат и да договорят анекса.

За това се договориха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и Димитър Танев и Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите" на среща в парламента.

"Имахме една работна среща, с която уточнихме параметрите за започване на разговори по документа, който в момента те работят и събират подписи", разкри пред журналисти Цветанов.

Той обаче уточни, че обект на разговори не е било това, персонално кои са депутатите и министрите на РБ с положен вече подпис. "Разговорът беше по-общ", се оправда Цветанов. Все пак посочи, че за хората на Меглена Кунева първостепенна задача ще бъде приемането на т. нар. антикорупционен закон.

"Обсъдихме и предстоящото решение на българския парламент относно референдума, който беше проведен за електронното гласуване. Имаме единомислие и както от РБ, така и от ГЕРБ ще подкрепим едно такова решение", разказа още шефът на герберите в парламента.

Ексминистърът на вътрешните работи Цветанов бе помолен за коментар и по друга актуална тема, а именно вчерашната остра реакция на силовия министър Румяна Бъчварова, насочена към критиките срещу МВР и твърдението, че който говори срещу МВР, заплашва националната сигурност на страната ни, както и днешния отговор на бизнеса "Стига вече".

С "моля ви, не ме вкарайте в теми, с които мога да застраша националната сигурност", Цветанов се измъкна от деликатната ситуация.