Днес групата на обединената опозиция, както ни нарича Нинова сме взели решение да се регистрираме, за да може да се проведе заседание на Националния съвет и да не се проваля Конгресът утре. Това обяви на влизане на "Позитано" 20 Кирил Добрев.

На Конгреса всичко може да се очаква, предупреди той. Социалистът обаче е притеснен, че за първи път документите за Конгреса не са готови. 100% от преброителите на Конгреса са сменени, стана ясно от думите му. Всички вътре, които ще бъдат преброители са някакви религиозни последователи на Нинова, изтъкна Кирил Добрев. Той недоумява защо се налага смяната на тези хора.

Социалистът смята да подаде жалба до мандатната комисия, за да разбере дали е делегат или не. Същата комисия от 12 души в състава си е нараснала на 18, за да можело да се гарантира мнозинството в тази комисия, по мнението му. Комисията по жалбите набъбнала с 12 души. Подготвя се пълна манипулация на Конгреса и ликвидиране на всички различно мислещи в БСП, категоричен бе Добрев.

Така, както се управлявала партията Нинова, според него, смятала, че може да управлява страната. А на въпрос с кого би управлявала Нинова той каза: "Тя непрекъснато се върти от политическа маса на политическа маса. Тя флиртува ту с Киро, ту с господин Борисов". Оценката за това, което правела, Нинова щяла да получи още утре на Конгреса. Ако пък случайно тази оценка се забави, то със сигурност щяла да я получи след изборите.

Добрев каза, че на предишния Конгрес лидерката не си е оттеглила оставката и утрешното заседание на висшия партиен орган можел да я констатира. И другарката Нинова с влака за Мизия, пожела й той.

В БСП ръкопляскат на Радев преди Конгреса си

В БСП ръкопляскат на Радев преди Конгреса си

Социалистите доволни от изявленията на президента в Брюксел