Кметът на Хасково Добри Беливанов отговори на критиките срещу него и на свой ред обвини депутата от ГЕРБ Делян Добрев. 

Градоначалникът, чиято оставка беше поискана и от издигналата го партия ГЕРБ, и от БСП отхвърли всички обвинения за нагласени конкурси и нередности в работата на общината. Това направи той в отворено писмо до медиите, цитирано от bTV. 

"През 2003 г. Делян Добрев беше назначен в областната управа на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре. В момента съм наскърбен от поведението му. Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите, показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково и аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения", пише Беливанов.

Според него, атаката започнала след отмяната на "опорочените конкурси" за директори на дирекциите "Администрация и правно-нормативно обслужване", "Финансово-счетоводни дейности и бюджет" и "Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост" в общината.

Беливанов подчертава, че не се дистанцира от ГЕРБ, а само от Добрев

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Цветан Цветанов застана зад Добрев, за ГЕРБ било важно да работят за хората

След като ГЕРБ свали доверието си от кмета Добри Беливанов, сега заместник-председателят на партията Цветан Цветанов застана зад депутата от града Делян Добрев, който пък съжалява, че е подкрепил бизнесмена за управленския пост.

Припомняме, Беливанов нападна съгражданина си, обяснявайки атаката срещу себе си с кадруването на Делян Добрев в общината.

Беливанов бил разочарование като кмет още от първите си дни, споделиха и Добрев, и Цветанов.

Градът изостанал от към европроекти и това не се харесва на герберите. Има едно забавяне и то се дължи на липсата на енергия и желание за успех от страна на господин Беливанов, убеден е Цветанов. Делян Добрев се ползвал с изключително голямо доверие, подчерта той. Кметският пост за партията не бил фиксация. За ГЕРБ било важно да работят за хората.

Този трус, по думите на Цветанов, обаче щял да доведе до стабилизация на местната структура.