"Първо гласувах за нормализиране на демократичния процес в страната и второ за по-голяма отговорност на политиците".

Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган пред столичното 36 СОУ „Максим Горки", където гласува.

На въпрос дали трябва да има самодоволни усмивки на хора, които си мислят, че са спечелили изборите, Доган също с усмивка отговори:"Много жалко за тях". По думите му, самодоволството и горделивостта са първа крачка към падението.

Запитан защо ДПС не подкрепи никого от кандидатите за държавен глава на първи тур, Ахмед Доган посочи, че това е така, за да няма повече грешки.

„Моят личен фаворит като двойка съм убеден, че ще внесе свежест, по-голяма отговорност и най-вече предвидимост в политиката", сподели лидерът на ДПС. На въпрос дали тези избори са по-различни, той отговори, че те са доста по различни.

Доган изрази убеденост, че днес българските избиратели пишат реалната история на демократичния процес в страната.

Той изрази убеденост, че симпатизантите на ДПС в момента гласуват, въпреки че партията не е посочила кого ще подкрепи на първи тур.

„От гледна точка на ценности и принципи, по-ясна визия за развитие на страната и по-голяма отговорност, съм убеден, че избирателите знаят кого да подкрепят", коментира още лидерът на ДПС.

На въпрос дали очаква смени на балотажа, освен тази, че времето се сменя и избирателните секции ще бъдат отворени час по-рано, Доган заяви, че очаква смяна на политическото време.

Той коментира и дали ДПС подготвят изненади между първи и втори тур с думите: „Всичко ще бъде в рамките на нормалното. Толкова много неща ви казах." „Когато се появявам по-често, значи темповете на демократичния процес се ускорява и отговорността съответно", обяви лидерът на ДПС и посочи, че това значи, че ще се появява по-често в общественото пространство и пред медиите.

Минути преди той да влезе в училището, за да упражни правото си на глас, погледите на избирателите бяха събрани от Слави Трифонов и охраната му, които също решиха да отделят време в неделния ден за изборите.