Правителството закъснява с 6-7 месеца с антикризисните мерки, като ненавременните му и неадекватни действия усложняват нещата още повече.

Това заяви по време на събора на Демир Баба теке лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Имаше неща, които трябваше да се направят преди 7 месеца, а се предприеха и реализираха едва сега", изтъкна Доган. 

По думите му кризата се задълбочава, нещата се усложняват, а опозицията също трябва да има отговорност за излизане от положението.

Положението на правителството е тежко от гледна точка на проблема, който трябва да решава това правителство, защото тази криза е повсеместна - не само национална, тя е европейска и световна, коментира Доган пред медиите.

Той изтъква, че някои закони са много закъснели, като прогнозира, че до края на годината ще има още една корекция на бюджета, което потвърждава тезата, че управляващите не отчитат реалностите.

Кметовете на Гърмен и на Кърджали Ахмед Башев и Хасан Азис заявиха, че правата и свободите в България се потъпкват с проверките срещу градоначалници от ДПС.

"С тези проверки само ни правят услуга", заяви от своя страна лидерът на ДПС Ахмед Доган и поясни, че има ясни индикации за остро потъпкване на правата и свободите у нас.

Когато ние от ДПС мълчим, също и говорим, а когато кажем нещо, винаги има скандали, но проблемите се решават, заяви все пак Доган.

Без ДПС, без права и свободи като темел на демокрацията, нашата страна Република България няма ясно бъдеще, допълни от трибуната лидерът на ДПС. 

Съборът започна в 10 часа и бе посветен на мирните протести през месец май 1989 година и е в памет на жертвите във Възродителния процес.

В програма взеха участие Държавният музикално-драматичен театър "Назъм Хикмет", както и редица фолклорни групи от Кърджали.