Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави премиера Борисов за победата на изборите, както и за избирането му за трети мандат като министър-председател на България.

"С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, като същевременно задълбочаваме връзките между българския и американския народ. Тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство", пише в поздравителната бележка.

В поздравителния адрес от президентът на САЩ пише още, че Тръмп дълбоко ценял приноса на България в общите мисии "като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ".

Донлад Тръмп благодари на Борисов и за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година, което ще се проведе у нас.

"Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията", пише още в поздравителния адрес на Тръмп.

Според поздрава, САЩ и България имат обща цел - да защитят сигурността, свободата и просперитета на гражданите, което лежи на споделения ангажимент към силата на демократичните институции и върховенството на закона. "Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават".