"Големият проблем с фалшивите новини е, че не някой ги измисля, големият проблем е, че някой им вярва", коментира вицепремиерът Томислав Дончев на международната конференция "Стойността на комуникациите в дигиталната ера" във Велико Търново, съобщава БНР.

Дончев добави, че "държавата е еднакво редно и подозрително да се намесва или да не се намесва.  Ние не можем да говорим за държавна цензура, която обезателно да регулира нещата". Той счита, че трябва да се създадат механизми за критични нива на съобразителност, където да се преценява кое е истина и кое не и това не е само роля на държавата.

Интерес към закона на ВМРО за фалшивите новини в медийна комисия

Интерес към закона на ВМРО за фалшивите новини в медийна комисия

Комисията щяла да работи по предложенията на воеводите

Във връзка с протестите и исканията, Дончев обясни, че не може да разбере посланието "Смяна на системата", "иначе всеки протест и всеки призив, който е издигнат, аз го слушам и го чувам внимателно и ако е възможно и реалистично, се опитвам да съобразя действията си с него. За съжаление невинаги е възможно".

"Системата не е съвършена, тя има нужда да се променя и с по-големи, и с по-малки крачки. Единственият стремеж е в опитите си да променим системата и да я направим по-добра, да не я разрушим. Защото ние друга държава си нямаме. Ако разрушим тази, която имаме, после ще трябва да я изграждаме наново, а както знаем от прехода, това отнема десетилетия", коментира той. 

Борисов и Цацаров при Трифонов оставили чувство за режисираност

Борисов и Цацаров при Трифонов оставили чувство за режисираност

Срещите били бързи ПР реакции

"Ако разсъждаваме на ниво парламентарна аритметика, правителството има достатъчно подкрепа в парламента. Естествено парламентарната аритметика не е единственият отговор на този въпрос", добави Дончев.

Той коментира, че "правителството ще работи, докато е възможно и докато има смисъл от неговата работа, това важи и за самия мен. Аз бих бил на служба, докато усещам смисъл от работата си. Надявам се да има смисъл до края на мандата".

Нинова обвини управляващите, че живеят в паралелен свят

Нинова обвини управляващите, че живеят в паралелен свят

Оставката на Валери Симеонов няма да реши нищо, категорична е тя