Поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган продължават третия ден от протестите си в столичния квартал "Бояна" с шествие, наречено "Поход за демокрация". Полицейски кордон продължава да блокира достъпа до сградите, известни като "Сараите на Доган", съобщи БНР.

Шествието започна от Сараите и стигна до хотел "Берлин" в Бояна.

"Тези хиляди хора са дошли за правда и за тяхната борба България да бъде без Пеевски, тоест да има демокрация", заяви евродепутата на ДПС Илхан Кючук.

Според Кючук, успехът на служебния премиер Димитър Главчев ще се оценява по отношението му към Делян Пеевски и неговия модел на управление, като въпросът може да бъде отнесен и до партньорите от Европа и Съединените щати.

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров изрази недоволство от мълчанието на институциите и заяви, че все още не е получил отговор от служебния премиер относно искането за среща:

"Къде е държавата в този момент? Вчера се опитах да проведа телефонен разговор със служебния министър-председател, все още не ми е върнал, пак ще го потърсим, ще искаме среща с компетентните министри".

Данаил Папазов готов да съдейства за документите в "Бояна"

Данаил Папазов готов да съдейства за документите в "Бояна"

Ако такива се намирали в имота

Протестиращите отново поставиха въпроса за достъпа до имотите, в които живее Ахмед Доган, като посочиха, че при наличие на договор за наемни отношения, отказът за достъп е самоуправство. Не е ясно и кои са лицата, които в момента имат достъп до мястото и документацията на партията.

Присъстващите веят български трибагреници и скандират "България без Пеевски". . Протестиращите заявиха, че са самоорганизирани и никой не ги принуждава да протестират.

Депутатът от ДПС Севим Али, след среща с Ахмед Доган, който се намира в имота в Росенец, изрази притеснения за здравето и сигурността на почетния председател:

"Сериозно сме притеснени за здравето, за живота и за сигурността на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. Време е България, време е институциите в България да се освободят от зависимостите на един човек. Господин Доган в момента е тук зад нас, в сградата, в отлично здраве и настроение. Ние сме тук с членовете, активистите и симпатизантите на партията. Повечето са от регион Бургас и от регион Ямбол, и от Варна. Ще останем толкова, колкото е необходимо".

ДПС на Доган чака бързо решение за достъпа до Сараите в "Бояна"
Обновена

ДПС на Доган чака бързо решение за достъпа до Сараите в "Бояна"

Напрежение между полицията и симпатизантите на Доган