Днес в страната ни нормите на правовата държава са под риск. Това заяви Джевдет Чакъров в "Бояна" на протеста на привържениците на ДПС, подкрепящи Ахмед Доган.

Недопустимо е, докато Доган има договор за наем да се влиза в дома, в който обитава. Вътре има много документи, вътре е архивът, каза Чакъров.

Има много притеснения в какво състояние е имота, стана ясно от коментара му. Днешното събиране е поход за демокрация.

Чакъров недоумява защо хората са държани далеч от имота. Какво и кого охраняват полицаите, попита той.

Със скандиране "ДПС" и "България" тръгна походът на привържениците на Ахмед Доган към Сараите. Полицията обаче ги спря, след което последва размяна на реплики между събралите се и полицията.

Илхан Кючюк попита на какво основание полицаите ги спират, а от своя страна те са отговорила, че изпълняват служебните си задължения. Кого пазите, попита и Джевдет Чакъров.

Няма да влизаме вътре, от нас няма да видите нищо лошо, каза Кючюк и посочи, че държавата е превзета. Той се закани депесарите да си търсят правата в европейските институции.

Странна тактика избраха от МВР, за да спрат хората от ДПС. На първа линия бяха разположени жени полицаи. Пазете свинята, ядоса се депесар.

Доган обитава сараите с договор за наем

Доган обитава сараите с договор за наем

Документът ще бъде представен в СДВР и преокуратурата

Протестиращите искат с полиция да се влезе вътре и да се види в какво състояние е имотът и Чакъров припомни, че вчера на място е бил синът на Доган Демир, който не е бил допуснат и от ДПС питат Кой каза да не се пуска синът на Доган до имота.

Доктор Ахмед Доган е един от значимите политици в България, категоричен бе Чакъров. Очакваме по най-бързия начин да има справедливо решение, очаква той.

Припомняме, че на 29 август стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на резиденциите в парк "Росенец" и столичния квартал "Бояна". Това показа справка в Търговския регистър, като същият ден до някои медии беше разпространено съобщение от собственика на тези резиденции - Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски и собственик на фирмите, които притежават имотите, че Доган трябва да напусне резиденции в "Росенец" и "Бояна", понеже няма основание да ги обитава.

След това съобщение симпатизанти на Ахмед Доган се събраха пред сараите в "Бояна" и "Росенец", като през вчерашния петъчен ден се стигна и до напрежение между събралите се и полицията.

Тези събития идват на фона на разделението в партията, като двата лагера са ДПС на Доган и ДПС на Пеевски. На 27 август, на заседание на Централното оперативно бюро, Доган изключи Пеевски от партията и го освободи като председател, заедно с още 7 човека, включително Искра Михайлова, която беше номинирана за верокомисар.

Депесари се събират в "Бояна" и "Росенец"

Депесари се събират в "Бояна" и "Росенец"

Кючюк не знае дали Доган е с охрана