Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец", съобщава БНР.

Справка в имотния регистър показва, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски. Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията "Сигда пропърти".

От Община Бургас потвърдиха информацията и уточниха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец" се плащат от фирма "Хермес солар".

Архитектът на Доган иска да стане съсобственик на държавата в "Росенец"

Архитектът на Доган иска да стане съсобственик на държавата в "Росенец"

Областният управител на Бургас обжалва искането

Според търговския регистър към 28 август тази година фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма "Сигда пропърти".

"Сигда пропърти" е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк "Росенец". На негова територия има и други сгради - бунгала и оранжерия. Те обаче са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Припомняме, след акцията на съпредседателя на ДБ Христо Иванов на плажа "Росенец" през 2021 г. започнаха редица процедури по имотите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. През август същата година прокуратурата обяви, че е открила редица нарушения и липси на разрешителни и проектни документи за кея и за постройки в имота.

Намери се кой да премахне част от незаконните постройки в парк "Росенец"

Намери се кой да премахне част от незаконните постройки в парк "Росенец"

Предстоят процедури и за останалата част от незаконното строителство