Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски, отговори на последните събития около протеста на поддръжници на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в "Бояна", и по-специално даде отговор на Джевдет Чакъров, който по-рано днес каза, че в резиденцията в "Бояна" се намират много документи, но полицията не дава достъп на симпатизантите на Доган до резиденцията.

Папазов отново е изпратил съобщение до медиите, в което е заявил готовността си да съдейства и да даде списък с тези документи на компетентните органи, ако такива бъдат открити в имота.

По думите му лицата, които твърдят такова нещо, да представят списък с тези документи и вещи и ако действително такива бъдат установени на територията на имота, той щял да окаже пълно съдействие въпросните документи да бъдат предоставени на тези органи, за да бъде гарантирана тяхната неприкосновеност, пише Папазов.

Викове "Мафия!" около дома на Делян Пеевски

Викове "Мафия!" около дома на Делян Пеевски

И реалната, и фасадната власт се управляват от хотел Берлин, заяви Кючюк

Обаче бившият министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията изрази своите притеснения около напрежението е "Бояна" да не би да бъде повредено имущество на дружествата, на които той е представител и собственик, а именно "Делта Епсилон" и "Хермес Солар".

Данаил Папазов е притестнен както за сигурността на имуществото на тези дружества, така и за него и неговото семейство и отправя апел към органите на реда да защитават и имуществото, и него. 

Депесари се събират в "Бояна" и "Росенец"

Депесари се събират в "Бояна" и "Росенец"

Кючюк не знае дали Доган е с охрана

Припомняме, че на 29 август стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на резиденциите в парк "Росенец" и столичния квартал "Бояна". Това показа справка в Търговския регистър, като същият ден до някои медии беше разпространено съобщение от собственика на тези резиденции - Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски и собственик на фирмите, които притежават имотите, че Доган трябва да напусне резиденции в "Росенец" и "Бояна", понеже няма основание да ги обитава.

След това съобщение симпатизанти на Ахмед Доган се събраха пред сараите в "Бояна" и "Росенец", като през вчерашния петъчен ден се стигна и до напрежение между събралите се и полицията.

Тези събития идват на фона на разделението в партията, като двата лагера са ДПС на Доган и ДПС на Пеевски. На 27 август, на заседание на Централното оперативно бюро, Доган изключи Пеевски от партията и го освободи като председател, заедно с още 7 човека, включително Искра Михайлова, която беше номинирана за верокомисар.

На същият 27 август стана известно, че Доган вече не е и в борда на директорите на ТЕЦ "Варна", а дружеството е прехвърлено на отново на Данаил Папазов, който вече е едноличен собственик на топлоцентралата.

Махнаха Ахмед Доган от борда на директорите на ТЕЦ Варна

Махнаха Ахмед Доган от борда на директорите на ТЕЦ Варна

Почетният председател на ДСП е отписан и от борда на "Електрик секюрити"