Привържениците на Ахмед Доган отидоха пред дома на Делян Пеевски. Щом видяха засилената охрана, освиркаха хотел Берлин, където се твърди, че живее Пеевски.

"ДПС без Пеевски" и "Мафия" скандираха шестващите.

И реалната, и фасадната власт се управляват от хотел Берлин, заяви евродепутатът Илхан Кючюк, като се обяви за приключване на модела Пеевски и той отиде на бунището на историята.

Привържениците на Ахмед Доган се заканиха да отрежат пипалата на октопода Пеевски. Нашият глас ще бъде чут, категоричен бе Кючюк.

ДПС на Доган чака бързо решение за достъпа до Сараите в "Бояна"
Обновена

ДПС на Доган чака бързо решение за достъпа до Сараите в "Бояна"

Напрежение между полицията и симпатизантите на Доган

Ние работим за българската държавност, подчерта той и отрече да се етнизира процесът. Демутрация чрез Демокрация, заяви евродепутатът. Ще използваме силата на урната, посочи още Илхан Кючюк.

В началото всички вярвали на Делян Пеевски, че ще прави демократични реформи в партията.

"Долу Пеевски", извикаха привържениците на Ахмед Доган. "Демокрация без Пеевски", скандираха още те.

Припомняме, че това е трети ден, в който привърженици на Доган са на протест, след като на на 29 август стана ясно, че почетният председател на ДПС не е собственик на резиденциите в парк "Росенец" и столичния квартал "Бояна". Справка в Търговския регистър показа, че собственикът на тези имоти е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски, който всъщност е собственик на фирмите, които притежават имотите.

В съобщение, изратено до някои медии, Папазов заяви, че Доган трябва да напусне резиденции в "Росенец" и "Бояна", понеже няма основание да ги обитава.

След това съобщение симпатизанти на Ахмед Доган се събраха пред сараите в "Бояна" и "Росенец", като през вчерашния петъчен ден се стигна и до напрежение между събралите се и полицията.

Тези събития идват на фона на разделението в партията, като двата лагера са ДПС на Доган и ДПС на Пеевски. На 27 август, на заседание на Централното оперативно бюро, Доган изключи Пеевски от партията и го освободи като председател, заедно с още 7 човека, включително Искра Михайлова, която беше номинирана за верокомисар.

Депесари се събират в "Бояна" и "Росенец"

Депесари се събират в "Бояна" и "Росенец"

Кючюк не знае дали Доган е с охрана