Нека да въведем американския модел на демокрация, вместо венецуелските машинации на изборите. С брифинг по горещата тема от днес се включи и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в парламента.

Кой модел на демокрация ще изберем, запита Карадайъ.

Защитниците на венецуелската машинация не подкрепят доверието в крайния изборен резултат. Според Карадайъ, когато се вижда, че един модел поражда дефект и то явен дефект, който е достатъчна основа за недоверие в крайния изборен резултат най-нормалното е да се търсят решения, коментира Карадайъ.

Той посочи, че в момента тече съревнование "кой каква мафия е", кой какво ще блокира и кой какви неподчинения щял да направи.

Затова ДПС канят на официални срещи всички партии на тема "Ползване на машини за гласуване по време на избори". Карадайъ иска да проведе срещи по темата с Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Стефан Янев или когото те излъчат от тяхната съответна група. "Едни машини, ако са целта, означава, че са машинации", изтъкна лидерът на ДПС.

Костадинов променя ПВУ, кани всички партии на разговори

Костадинов променя ПВУ, кани всички партии на разговори

Редуцирането на въглеродните емисии ще доведе до затваряне на ТЕЦ-ове

Карадайъ определени като безотговорно за хората да има нови предсрочни парламентарни избори преди местните избори. ДПС настоя да се направи редовен кабинет, който да решава проблемите на хората.

"Венецуелските машинации ли са по-важни отколкото защитата на демокрацията и правото на глас на всеки български гражданин", запита Карадайъ.

За тях (останалите партии - б.р.,) е по-важна венецуелската машинация да им произведе властта, отколкото доверието на българските граждани. При четири пъти отиване на избори хората произвели една и съща структура на Народното събрание. Трябва да позволим на всички хора да могат да упражнят правото си на глас, без да се притесняват дали ще се справят с едни машини или не, настоя Карадайъ.

ДПС нямат претенциите историята да започва от тях, но се опитват да бъдат последователни на терена на политиката.

Сутрешен сблъсък между ПП и ДПС за изборните правила

Сутрешен сблъсък между ПП и ДПС за изборните правила

БСП се върна към партиите на статуквото, установиха от "Продължаваме промяната"