ДПС и "Продължаваме промяната" сблъскаха позиции още от сутринта за изборния кодекс. Снощи до късно заседава правната комисия.

Това, което се случи тази нощ бе един фарс. Това заяви от трибуната на НС Андрей Гюров в декларация от името на ПГ на ПП. Поводът бяха промените в Изборния кодекс в правна комисия. Това беше една подигравка, в която всички маски паднаха, заяви депутатът и отчете, че хартиената мафия минала, за да махне район чужбина. За него това е посегателство върху демокрацията.

Дотук със загрижеността за висока избирателна активност, недоволен е той. Покушението срещу демокрацията мина, отчете Гюров. Сега, според него, ще се гласува с принтери за бюлетини.

А вчера към партиите на статуквото се върнала и БСП, посочи още Андрей Гюров.

анкета

Връщането на хартиената бюлетина ще…:

Виж резултати

Увеличи активността 19.9%

Осигури честни избори 10.0%

Ще се носят чували 7.4%

Гарантира купен и преправен вот 51.2%

Ако изборите решаваха, щяха да ги забранят 11.5%

Думата взе и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. От "Продължаваме промяната" напуснаха залата. Мафията напуска, констатира Карадайъ.

Лидерът на ДПС направи забележка на парламентарния шеф Вежди Рашидов да не допуска обиди в пленарна зала. По думите му в цяла Европа се гласува с бюлетини. Съжалявам, но няма на кого да направя забележка, каза Рашидов.

В зала изведнъж влезе Кирил Петков, което предизвика бурни реакции и аплаузи.

Петков: Връщането на хартията е погром над демокрацията

Петков: Връщането на хартията е погром над демокрацията

Огромна червена линия между депутатите и гражданите