В Пловдив ДПС ще участва в местните избори с кандидати за кметове в осем от 18-те общини.

Това съобщи на официалното им представяне областният лидер на партията Тунджай Наимов, цитиран от БТА.

За кметския пост Пловдив ще се състезава 31-годишната Петя Раева.

„Нямам опит в политическите хитрувания и няма да се науча на това. Натрупахме доста демокрация, но не на високо качество, затова моят девиз ще бъде "По-добре, отколкото повече" - заяви Раева.

Тя допълни, че предизборната й програма ще се реализира под мотото "Заедно с Петя!". По думите й това включва „заедно да четем, на хигиенизираме кварталите си, да правим проекти, да гласуваме, да си намерим работа".

В  район "Източен" ДПС издига кандидатурата на досегашния кметски наместник Красимир Кузмов,  в "Западен" - на Атанаска Тодорова, в "Северен" ще се състезава Шерафетин Исмаил, в "Тракия" - Тодор Димов, за "Централен" се кандидатира Октай Чалашкан и в "Южен" - Мурат Ферад.

„Време е за повече инициативност и адекватност в местната политика, като се търсят конкретни решения на конкретните проблеми", заяви в приветствието си Метин Казак, евродепутат от ДПС. Според него на тези избори движението ще докаже, че заедно и независимо от етнос и религия може да се гради настоящото и бъдещето на гражданите.

ДПС издига кандидат-кметове и в общините Асеновград, Кричим, Лъки, Перущица, Първомай, Родопи и Стамболийски.