"Политическото събитие безспорно е поемането на Европредседателството. Ние от ДПС осъзнаваме колко е важно за страната да изпълним със съдържание тази роля." Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна при откриването на третата сесия на НС.

Ние трябва да покажем диалогичност, гостоприемство, активна роля в решаване на европейските проблеми, добави още той.

Карадайъ заяви, че заедно с това ще се настоява в дневния ред да влязат членството ни в Шенген и Еврозоната, темата за Западните Балкани.

Той заяви, че при изготвяне на приоритетите не бил чут гласа на ДПС, не е било изведено превръщането на Балканите като зона свободна от радикализми, но те ще работят активно като член на либералното семейство на ЕС.

Противопоставянето на народните ни корени на евроценностите било обречено на неуспех

Противопоставянето на народните ни корени на евроценностите било обречено на неуспех

Да работим за националните интереси, призова Цветанов

По думите на лидерът на ДПС, България може да представи българският етнически модел като пример за устойчивост и демокрация, чийто създател е Ахмед Доган.

Стабилността на Балканите е в основата на присъединяването на Западните Балкани и засилване на диалога ЕС-Турция. Без включването на Турция в общоевропейските процеси няма трайно стабилизиране на Балканите.

ДПС ще води проактивна политика по време на цялото председателство. Кулминацията ще бъде срещата на либералните партии на върха през март.

Според Карадайъ важните за всеки български гражданин проблеми са липса на реформи, корупция, лоша ефективност при разходването на публични средства, бедност.

"Включването на националистите във властта официализира езика на омразата.",категоричен е той.

Сидеров иска да се излекуваме от злобата и мазохизма

Сидеров иска да се излекуваме от злобата и мазохизма

Управляващите обещават повече територия за предприемачество и за развитие на инвестициите

Приоритетите на ДПС във външен план са участие в проявите на Европредседателството, а във вътрешен - опозиция на управлението, корекция и преформатиране му.

"Преформатиране на означава задължително влизане на ДПС в управлението." От ДПС поискаха дълбоки реформи в обществото. "ДПС няма да участва в процес "стани да седна".

Това управление не е добро за страната и сме убедени, че трябва да появи мнозинство за да направи нужните за страната реформи. Карадайъ си пожела да се комуникира на европейски език за осъществяване на реформи в страна и ЕС.