ДПС издига кандидати за кметове в пет общини от Добричка област. Във всичките осем общини движението ще се яви на изборите със самостоятелни листи за общински съветници.

Самостоятелни кандидати ДПС ще има и в 70 населени места. Това съобщи областният лидер на движението Денис Номан, цитиран от радио Варна.

Четирима от кандидатите за общински кметове са служители в държавни администрации.

Претендентът за кметския пост в Добрич е Пламен Ганев - директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в Областната управа.

В битката за община ДОБРИЧКА се включва Гюлхан Вейсел - пресаташе на Областната управа, бивш зам.-кмет на общината от 1991 до 1995 г. В надпреварата в Тервел ще участва Зия Халил - директор на областната дирекция на държавен фонд "Земеделие", а кандидатът за кмет на ДПС в община Генерал Тошево е Георги Георгиев - инспектор в областната дирекция "Земеделие и гори". Кандидатът на движението за кмет на Крушари е Добри Стефанов, бивш кмет, пак от ДПС през 1991-1995 г., сега частен земеделски производител. В Балчик ДПС ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Красимир Михайлов, в Каварна подкрепя независимия Цонко Цонев, в Шабла - независимия Станой Стоев.