Срещу езика на омразата се обяви Движението за права и свободи (ДПС). Повод стана изказване от миналата седмица на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов спрямо вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Това се казва в позиция, разпространена от пресцентъра.

Според ДПС, с подобни изказвания "не само бяха погазени основните принципи на съвременното демократично общество, но и бяха насърчени нетолерантността, агресивният национализъм и дискриминацията".

ДПС категорично осъжда подобно поведение и призовава институциите и политическите партии към спазване на разпоредбите на Конституцията на Република България, международните актове, както и на актовете на Съвета на Европа и на Европейския съюз, заключаващи се в гарантиране на уважението към човешкото достойнство и защитата на репутацията и правата на другите.

Възраждане заподозря, че Петков договорил членството на РСМ в ЕС срещу американски газ

Възраждане заподозря, че Петков договорил членството на РСМ в ЕС срещу американски газ

Според Костадинов става въпрос за инструктаж за Македония

Само по този начин, чрез единство и противопоставяне от страна на цялото ни общество към действия, целящи насаждане на ненавист и подбуждане на краен национализъм, България ще бъде възприемана като надежден и авторитетен партньор на международната сцена, се казва още в изявлението .