Движението за права и свободи не участват в разговори за подкрепа на кабинета между ПП/ДБ и ГЕРБ с втория мандат, но подкрепят решаването на политическата криза от последните години. Това бе есенцията от изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Засега ние не сме поканени на такива разговори (за подкрепа на правителство с втория мандат) и засега не участваме в съставянето на такова правителство. Затова и ние като вас наблюдаваме процеса и да видим докъде ще стигне този процес. Все пак има едно положително нещо в тази ситуация, което трябва да отчетем - че продължаващата политическа криза в страната не решава проблемите на хората. Напротив - в някои от случаите ги задълбочава", каза той.

"Затова призовавам - нека да наблюдаваме стъпка по стъпка, да следваме процесите, за да видим какво ще се произведе. Да не предпоставяме нещата, защото когато предпоставяме събития, може да навредим на процеса", избегна конкретен отговор на въпроса опозиция ли ще бъде на такова управление ДПС Карадайъ.

Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Не може да имаш морал на ротация