Депутатът от ДПС Йордан Цонев изрази съжалението си, че много му се искало да остане на полето на здравия разум по време на дебатите, но уви нямало да се случи. Изказването му бе по време на дебатите по второто четене на актуализацията на бюджета. Той обвини левите в политически егоизъм.

Думите му бяха заради обвинението в политически сговор между ДПС и ГЕРБ от страна на червените. Депутатът много добре познавал левите, защото два пъти управлявал с тях и знаел какво социалистите говорят като опозиция и как действат като управляващи

БСП обвини властта, че с актуализация на бюджета се закриват болници
Обновена

БСП обвини властта, че с актуализация на бюджета се закриват болници

Поне 150 000 нови безработни прогнозира Йорданов

БСП да не учи ДПС на тези неща, имаме памет, скочи Цонев. Преди това стана ясно, че ГЕРБ са съгласни с ДПС държавата да разшири мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса и за поеме осигуровките, които бизнесът трябва да плаща. Стана ясно и че няма да вземаме заем от ВМФ, макар че текстът остава вратичка за подобен ход. В него са дава възможност за вземане на заем от финансови институции.

Както констатира социалистът Румен Гечев не е изрично отбелязано, че няма да опрем до МВФ. Менда Стоянова успокои, че ако ще теглим заем, той ще е от ЕИБ и от Банката на Съвета на Европа.